Vlakem do Rakouska
Od dnešního dne doško k výraznému zlevnění jízdenek do Rakouska. Kamkoliv v Rakousku se lze dostat od 14,19,24 a 29EUR podle vzdálenosti v ČR, jedná se tedy o zlevnění i o více jak 100%. Možná by stálo za to tuto nabídku publikovat i na hlavní straně. Cenník, viz odkaz. Nákup jízdenek přes e-shop ČD. Zajímavé jsou i některé nabídky pro jiné státy, ale Rakousko mi vzhledem k místmím cenám vlakové dopravy přijde nejzajímavější.
http://www.cd.cz/assets/mezinarodni-ces ... 2-2014.pdf
Zaujímavé. Chápem teda správne, že Brno - VIE = 9 eur v prvom cenovom stupni? a BRN - hocičo v AUT = 14 eur v prvom cenovom stupni?
Nevim no ale studentagency stoji 210kc Brno - Viden(v pripade el. jizdenky) a vlak prijde na 255kc dle eshopu CD.
davidII - je to tak.
twik - Výhodou vlaku (především nových Railejetů) je bezpochyby větší pohodlí, busy SA Praha-Brno-Vídeň jsou nabouchaný.
Co je ovšem bomba, že si lze nově online na eshopu ČD rezervovat lístky (včasnou jízdenku Evropa) prakticky do všech vlakových zastávek v okolních státech, od malých obcí po velké (které ale v online nabídce doposud nebyly) - třeba Brno - Krems an der Donau nebo Praha - Lipsko.
Všechny změny u ČD jsme dnes shrnuli na Skrblíkovi: http://www.skrblik.cz/blog/velke-zmeny- ... rogram-cd/
Výhodou je cena hlavně do vzdálenejších míst. Například Brno-Villach, Brno-Graz, Brno-Innsbruck, Brno-Bregenz...vše za bezkonkurenčních 396Kč.
K té Vídni...cena je vyšší z důvodu současného kurzu EUR, ale rozdíl mi nepřijde nijak dramatický. Navíc vlak poskytuje větší pohodlí oproti autobusu SA, doba jízdy je o 20 minut kratší a pro návštěvu centra je i poloha nádraží výhodnější. Pro cestu na letiště ve Vídni vlak stojí stále stejných 255Kč a SA už 360Kč...
Při cestě z Prahy se vyplatí rozdělit jízdenku v Brně. Normální cena do Vídně je 538Kč, s rozdělením v Brně bez slevy potom 444Kč, se slevou IN25, která se vyplatí každému kdo občas jede vlakem, pak dokonce 414Kč.
sdan) souhlas, díky za tip s dělenou jízdenkou praha/brno vídeň
Nesouhlasím jen s tím, že meidling je blíž centru - on je blíž k mariahilfe str., ale U2 Stadion je zase blíž Stephansdomu, takže je to šul nul
no ale na skrblikovi to hodnotíte celkom negatívne tú zmenu => ako zdraženie.
pritom som sa teraz díval do eshopu čd a fakt do Bregenzu na bodensee výjde lístok z brna na 396,- Kč, to je fantastické; akurát nechápem, že z tých 5 spojov, čo mi to vyhodilo sú 3 za tých 396,- Kč a dva za 2547,- Kč
edit: zmiatlo ma, že tie drahšie spoje boli horšie ako tie tri lacné. preto mi to nedávalo zmysel; ak tak naopak. Ale pre spiatočnú cestu je už vačšina lístkov drahá a lacné sú len tie horšie, čo dáva logiku
Skrblik:
Ve Vídni je již otevřeno Wien hbf. v místě bývalého Wien Süd., které je podstatně blíže centru, než Meidling.
Nabídka nejspíše neplatí na noční spoje v Rakousku v kategorii EN.
A hlavne nesmirnou vyhodou CD od 14.12 je nehorazne zvyseni cen na nekterych usecich. Treba Plzen - Regensburg ktera stala pred zmenou 255kc, stoji nyni 385kc (ano stale se da koupit jizdenka pro prihranici za 275kc celodenni, nicmene az v den odjezdu). No pardon ale to si muzou strcit za klobouk... Nevim teda co ti prijde v SA nepohodlny, telka, kavicka noviny... co dostanes ve vlaku
Tahle diskuse se týká Rakouska a hlavně možnosti se dostat za super cenu kamkoliv v Rakousku. Co se týká Vídně, tak zde nyní ČD skutečně předčily SA. Nabízí nové soupravy RailJet, kratší dobu jízdy a lepší polohu nádraží ve Vídni, v některých případech i lepší cenu. Vlak je pohodlnější svým prostorem, instantní kávu zdarma neberu jako výhodu, jinak mi přijde, že wi-fi ve vlacích ČD je na daleko lepší úrovni než u SA/RJ.
Pokud chcete jet ve skupině po Rakousku a nechvátáte, stačí vám regionální vlaky (včetně rychlých regionálních - REX), můžete využít nabídku einfachraus ticket - http://www.oebb.at/en/Tickets/Groups/Ei ... /index.jsp
je to jízdenka pro 5 osob, platí celý den o víkendu a v pracovních dnech od 9:00.
jak na to v idosu:
v nastavení spojení nechce jen "modré" vlaky a vyhledávejte. Regionálkou se dá dostat přímo až na vídeňské letiště.
MartinStach: zrovna na letiště ve Vídni se tato nabídka asi nevyplatí. Při ceně 36EUR a platnosti až z Břeclavi, navíc s nutností přestoupit v Břeclavi na regionálku.
Včasná jízdenka stojí z Brna 9EUR a platí v dálkových vlacích.
Při cestě z Prahy lze ušetřit nezanedbatelnou částku rozdělením jízdenky v Brně. Bohužel to v příspěvcích nebývá uváděno a je uváděna cena 19EUR. Viz:
Jízdenka Praha-Brno:
Nebo se slevou IN25, která se vyplatá každému, kdo jede i párkrát do roka vlakem:
Je tedy zřejmé, že se lze dostat na ceny z Prahy do Vídně na 444Kč bez slevy a s IN25 na 414Kč. Jedná se tedy o rozdíl i více jak 100Kč. Na tyto ceny se lze dostat zhruba 10 dní před odjezdem. Při koupi 3 dny předem platí ceny 465Kč zakladní a 430Kč se slevou IN25. I tak je rozdíl stále výrazný.
Znovu dotaz na adminy: Nestálo by za to vytvořit příspěvek o nové nabídce na možnost cestovat kamkoliv v Rakousku za ceny od 14EUR? Myslím si, že tato nabídka je například pro cestu do Innsbrucku, Bregenzu, Villachu, apod. bezkonkurenční.
Super diky za ten tip na cesty do Rakouska jsou ty ceny opravdu super! Brna kamkoliv do rakous je fakt super cena...
Bregenz už jsem měl také v merku, škoda že jediný vlak zpátky za stejnou cenu jede už v 5:47. Vtipné je, že rakouské dráhy nabízí úsek Summerau - Bregenz od 29 do 71 eur Určitě někam na Včasnou jízdenku vyrazím.
Nemá někdo zkušenost jak dlouho zabere reálně městskou dopravou přesun z nádráží Wien Hbf na nádraží Wien Franz-Josefs-Bahnhof ?
přehled vlaků Praha/ Brno - Vídeň vč. spojení na vídeňské letiště Schwechat + ceny jízdenek jak od ČD, tak rakouských ÖBB http://www.vysokorychlostni-zele...rno-viden/
Jak nejlépe nakoupit zpáteční lístek pro rodinu z Prahy do Vídně? Na eshopu Českých drah mi nabízejí kombinaci 3 včasných lístků po Evropě a 5 mezinárodních lístků za 4 tisíce. Je lepší zajít do mezinárodní pokladny na nádraží? Na eshopu Rakouských drah jsem dostal nabídku 39 € za jeden směr, zpáteční jsem nedokázal naklikat.
Kup lístek Praha Budějce a Budějce - Schwechat, když dám 2 dospělí a 1 dítě do 9 let 403 + 792 OW ;)
Leoš Literák napsal(a):Záleží na detailech... počet osob, termín cesty... např. 2+2 25.-28.8. na eShop CD jsem dostal za 3222 Kč, na OBB při stejném zadání tam za 48EUR, zpět za 38 EUR. Pro zpáteční nutno zadat Praha hl.n., nikoliv jen Praha.Jak nejlépe nakoupit zpáteční lístek pro rodinu z Prahy do Vídně? Na eshopu Českých drah mi nabízejí kombinaci 3 včasných lístků po Evropě a 5 mezinárodních lístků za 4 tisíce. Je lepší zajít do mezinárodní pokladny na nádraží? Na eshopu Rakouských drah jsem dostal nabídku 39 € za jeden směr, zpáteční jsem nedokázal naklikat.
Leoš Literák napsal(a):Pravděpodobně na daný termín už byly jen 3 včasné jízdenky, takže místo čtvrté máš standardní mezinárodní. Mně v uvedeném případě to vyhledalo 4 mezinárodní a 4 včasné.Mě zarazilo, že pro osm člověkocest mi to dalo lichou kombinaci 5+3 jízdenek.
Na pokladnu asi nemá smysl chodit, tam jsem byl 2x asi před měsícem, když jsem kupoval jízdenku do Salzburgu, a neuspěl jsem, paní mi nic lepšího nenašla, navíc na pokladně je to dražší.
Napiště kolik dospělých a kolik dětí (také věk) pojede. V mnoha případech se vyplatí jízdenku rozdělit.
Při tomto počtu dětí to bude nejlevnější koupit na webu OBB. Nutné koupit nadvakrát vždy 1 dospělí a 3 děti (max. jde 5 osob). Děti cestují zdarma. Cena začíná na 19€/dospělá osoba/směr. ČD si účtují tuším 50% za český úsek pro dítě, proto tam pak v souhrnu jsou uvedeny ty mezinárodní jízdenky.
SDAN: Super, takže až průvodčí ve vlaku uvidí 2 dospělé a 2 děti a k tomu 2 jízdenky pro celkem 2 dospělé a 6 dětí, tak si jen potvrdí svůj názor na vychcané Čechy... :-(